Humoravdelningen: En liten video om logementssängar

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5QeDF7woLws&w=640&h=360]

Ping: Cynismer

 • Anonym

  Roligt klipp och sammanfattar tyvärr bra situationen. Hoppas samhället nu kan lösa det här för det är inte bara en uppgift som är Försvarsmaktens. Jag förstår vad ÖB menar att man inte kan använda alla kaserner på ett regemente åt anställda soldater eftersom en del finns åt GMU och andra kompletterande utbildningar. Dom finns även redo för KFÖ med en större övning som vi förhoppningsvis kommer ha i framtiden kan man nog fylla alla kaserner.

  Man måste komma igång med att bygga lägenheter specifikt åt anställda soldater och officerare i anslutning till regements/flottilj området.

 • Anonym

  Tillägg: Det finns dock kaserner över som en del soldater borde kunna få bo på för om inte annat en billig kostnad. Ingen kan väll seriöst tro att soldaterna hellre bor på logement än i en egen lägenhet?

  Det borde också finnas övernattningsmöjligheter för dom som pendlar och har eget boende. Man kanske har haft en väldigt jobbig övning sent in på kvällen och då är det en dålig idé att ta sig hem.

 • riksregaliet

  Sverige har tyvärr gått dumsnål vägen och inte tänkt på att soldatyrket är redan i grunden ett yrke i särställning. Vi har arbetstider som kan vara udda. Vi har ett begränsat privatliv för dessa och de soldater likt många ungdomar har inte en sådan tjock plånbok.

  Jag var oroad redan 2008 när man började tala om yrkesförsvaret då jag förstod att man såg det som ”värnpliktiga som ligger inne längre och får en liten förhöjd dagsersättning”

  Hur kan man tro att man kan konkurrera med den civila arbetsmarknaden, särskildt inom privat sektor med det ”paket” man erbjuder.