SD-delegation vid Kungl Skaraborgs Flygflottilj F 7

Image

För en tid sedan besökte riksdagsledamöterna Mikael Jansson, ledamot försvarsutskottet och Björn Söder, partisekreterare tillsammans med andra sverigedemokrater ur partiets försvarsråd,Kungl  Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs.

Efter möte med ställföreträdande flottiljchefen Per Danielsson, som gav information om F7:s verksamhet i stort, begav sig besökarna till Gripencentrum där information om verksamheten med JAS 39 Gripen gavs. Man fick också möjlighet att titta in i de simulatorer som används för att utbilda piloterna.

Image

Därefter begav man sig till stridsledningscentralen där man fick se hur man opererar och kontrollerar det svenska luftrummet.

Besöket avslutades med information och rundvandring hos Transport och specialflygenheten. Där fick besökarna möjlighet att gå ombord på ett Herculesplan och titta närmare på motorerna.

Delegationen var mycket nöjd efter besöket, som gav en god inblick i flygflottiljens verksamheter.

Lantvärnet kommer återkomma med ett inlägg ang Tp 84 Hercules och SD syn på det nästan akuta behovet att ersätta henne.

  • Anonym

    Tp 84 Hercules är ett bra flygplan som vi behöver ha i fortsättningen. Till 2020 skulle vi behöva 8st nya C-130J. Viktigt att snabbt kunna transportera personal och materiel runt om i landet utan att vara beroende av andra.

  • riksregaliet

    Vi har budgeterat för 4 C-130J men det behövs flera, kommande mandatperiod hoppas jag vi kan få loss medel för 4 till.