Hur kunde ni, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg?

jansson

Ja Anders Borg och Fredrik Reinfeldt, hur kunde ni behandla försvarsmakten på det sätt ni gjort?!

Detta inläggs rubrik är direkt lånat från den kanske bästa och bäst sammanfattande debattartikeln som någonsin skrivits om alliansens förda ”försvarspolitik”. Det är inte den längsta, men i våra ögon kanske den bästa. Det är inte ofta vi på denna sida hyllar debattinlägg från de större tidningarna, men idag sker det.

Så. Tack Peter Wolodarski för ett Lysande och klargörande inlägg! ÄNTLIGEN säger och skriver du det som alla har vetat om men ingen sagt högt – Kejsaren hade inga nya kläder – han hade inga kläder alls! Firma Reinfeldt/Borgs ”nya uniform” för försvarsmakten dök aldrig upp, den var och är fortfarande kraftigt försenad, och såväl försvarsmakten som omvärlden förstod snabbt att när (OM!) ”den nya” uniformen väl skulle komma, så skulle den vara flera storlekar för liten, och skulle absolut inte vara gjord för det den skulle användas till.

I många år har Sverigedemokraterna arbetat hårt och intensivt för att få övriga partier att inse att utvecklingen i Ryssland gått åt fel håll, och att anslagen till FM måste höjas. Herrarna ovan har tveklöst varit SD:s största motståndare i detta – låt vara att Karin Enström och Cecilia Widegren varit ansiktena utåt de senaste åren, men ansvaret för och inriktningen på den moderata försvarspolitiken har Borg/Reinfeldt haft. Trots detta har de klarat sig oerhört bra i media, medans Enström/Widegren – något felaktigt – hängts ut som ytterst ansvariga. Så tack Peter för att du nu satt strålkastarljuset på de ytterst ansvariga. Frågan ”hur kunde ni” är mycket viktig. Svar önskas självklart – garanterat från fler än dig och oss – men realistiska som vi är, inser vi att ett svar aldrig kommer komma.

Den 15 april skall vårbudgeten lämnas in. DÖ gäller fortfarande, kvar att lösa för att den skall ”överleva” är försvarets anslag. Hela 7-klövern har sagt sig nu förstå hur illa den säkerhetspolitiska utvecklingen varit i vår omvärld, och hur viktigt det är att vända utvecklingen i den svenska försvarsmakten och för den svenska försvarsförmågan. Således torde dessa 7 partier – om de vill ta ansvar för Sverige – tävla om vem som kan satsa mest på FM. Men icke. Försvarsmakten har äskat 4Mdr per år som absolut lägsta nivå, moderaterna svarar med 10 Mdr för 5 år, folkpartiet med 18Mdr för 5 år. Från innan vet vi att Sossarnas förslag är 4,2Mdr för kommande 5 år, eller 840 Mkr/år. Övriga 7 klöverpartier anger inga siffror, så troligen är (fp) högst med sitt bud. Beroende på RB5 osv torde deras föreslagna summa hamna på ca 3 Mdr/år.

FM begärde minst 4 Mdr/år. För att lösa ut det dessa politiker beställt, och som redan är kraftigt försenat. Det ”mest försvarsvänliga” 7-klöverpartiet lägger 75% av summan som FM begär, något de såklart inte kommer få igenom då varken (S) eller (M) vill lägga samma nivå. Inte minst märkligt är det att ingen vill satsa mer än 75% av äskad nivå, den nivå som behövs för att om några år – 2023?! – vara färdiga med den av samma politiker, beställda organisation. En organisation som enligt bland annat Riksrevisionen inte ens kommer kunna försvara en mindre del av Sverige. Märkligt är ett bra ord för det hela.

För oss Sverigedemokrater är Sveriges frihet och säkerhet otroligt viktig och högt prioriterad. Därför lägger vi 41 Mdr mer på fem år på FM – för att sedan öka än mer, dessutom vill vi här och nu direkt – genom lånefinansiering – tillföra 50 Mdr till FM, för att lösa akuta behov som uppstått genom Anders Borgs sparbeting från och med år 2007. Detta är vi dessvärre ensamma om, vi har en sedan länge utsträckt hand till övriga partier, och hoppas att några av er är beredda att tillsammans med oss ta ansvar för svensk försvarsförmåga och svensk säkerhet, och tillföra de medel som krävs för att bygga ett starkt svenskt försvar.

Avslutningsvis. När historikerna i framtiden kommer titta i backspegeln och diskutera detta paradigm, kommer man garanterat uttala att Reinfeldt/Borgs avgång var det viktigaste och bästa som kunde ske för den svenska försvarspolitiken och den svenska försvarsförmågan. Vi Sverigedemokrater hoppas NU att företrädarna från alliansen – men också övriga partier, vaknat efter dessa förlorade år och nu är beredda att på allvar – och tillsammans med oss i (SD) – ta ansvar för Sverige och vår försvarsförmåga!

Mikael Jansson, riksdagsledamot (SD)

About Tor